Szépmíves felvételi 2024

A Hauszmann Alapítvány által támogatott szépmíves mesterségek képzése idén ősszel lépett második esztendejébe. A nyáron megkezdett folyamat lezárult, a sikeres felvételi vizsgát tett negyven diák szeptemberben megkezdte tanulmányait mind az öt szakirányon.

A felvételi eljárás során továbbra is meghatározó szempont volt, hogy a képzésbe csak olyan jelentkezők kerüljenek be, akiknek a motivációja erős és a kijelölt hiányterületeken hosszabb távon is reális pályaképpel rendelkeznek.

A jelentkezők számát tekintve a legnépszerűbb a fa és bútor szépmíves és a festő szépmíves szakma volt. A fém és az üveg szépmíves szakmák kevésbé közismertek, így a jövőben nagyobb hangsúlyt fogunk helyezni ezek megismertetésére és népszerűsítésére. 

Az UNESCO ez év tavaszán vette örökségvédelmi listára Közép-Európa üvegművességét, ezen belül a magyar üvegműves oktatást. Az oklevelet a magyar üvegműves szakma a Kisképzőnek adta át. Az elismerés kettős üzenettel jár : nemzetközi szinten elismerik a magyar üvegműves szakma értékeit, ugyanakkor veszélyzónába is sorolták.

Ebben a tekintetben szerencsésen egybecsengenek a Hauszmann Alapítvány értékmentő törekvései a legtekintélyesebb nemzetközi kulturális szervezetek véleményével.

  • Az Alapítvány neve: Hauszmann Alapítvány
  • Az Alapítvány székhelye: 1013 Budapest, Döbrentei u. 10. II/1.
  • A bírósági nyilvántartásba vételi végzés száma: 77.Pk.60.442/2021/2.
  • Az Alapítvány nyilvántartási száma: 01-01-0013161
  • Az Alapítvány adószáma: 19308526-2-41

A Hauszmann Alapítvány
központi elérhetőségei

Székhely és levelezési cím:
1013 Budapest,
Döbrentei u. 10. II/1.

E-mail:
info@hauszmannalapitvany.hu